Ga naar de inhoud

Walkaround, tender, sports cruiser, roundabouts, day cruiser, runabout, chaseboat...
Wat is het verschil?

De Tesoro is een veelzijdige boot die op verschillende manieren kan worden gebruikt. Of u nu op zoek bent naar een walkaround, tender of roundabout, Tesoro Yachts heeft alles wat je nodig hebt.

Er worden verschillende definities gebruikt om motorboten te beschrijven, zoals walkaround, speedboot, sportboot, tender, sports cruiser, roundabouts, day cruiser, cabin cruiser, sports boot, cabin boot, daycruiser, runabout en chaseboat. In dit artikel zullen we deze termen definiëren en uitleggen hoe de Tesoro Yachts in verschillende categorieën past.

Walkaround

Een walkaround boot heeft brede gangboorden rond de dekken, waardoor het gemakkelijk is om je te verplaatsen en overal toegang te krijgen. Dit maakt ze ideaal voor families en groepen, omdat iedereen zich vrij kan bewegen zonder over elkaar heen te hoeven stappen. De Tesoro heeft brede gangboorden rond het dek, waardoor hij perfect is als walkaround boot.

Tender

Tenders zijn relatief kleine boten die worden gebruikt om van een groter motorjacht naar de wal te varen. Ze zijn vaak licht en gemakkelijk te manoeuvreren. De Tesoro kan perfect voor dit doel worden gebruikt.

Chaseboot

Chaseboten zijn een relatief nieuw type boot dat specifiek is ontworpen voor gebruik met superjachten. In tegenstelling tot tenders, die kleiner zijn en bedoeld zijn om gasten van het jacht naar de wal te brengen, zijn chaseboten groter en bedoeld om onafhankelijk van het jacht te opereren. Ze worden vaak gebruikt voor verkenning, de chaseboat kan vooruit varen om de perfecte ankerplaats te vinden of om interessante plekken in de buurt te verkennen. De chaseboat kan gasten naar afgelegen locaties brengen voor watersportactiviteiten zoals jetskiën, wakeboarden, of duiken. Kortom, een chaseboat is een soort luxe ondersteuningsvaartuig voor superjachten, die onafhankelijk kan opereren en gasten extra mogelijkheden biedt om te genieten van hun tijd op het water.

Roundabouts

Roundabouts zijn boten die zijn ontworpen voor plezier en ontspanning. Ze hebben vaak een groot open dek en comfortabele zitplaatsen voor een ruim aantal opvarenden. De Tesoro is een perfecte roundabout boot met een groot open dek en veel zitplaatsen.

Speedboot

Speedboten zijn ontworpen voor snelheid en prestaties. Ze hebben krachtige motoren en slanke rompen, waardoor ze hoge snelheden kunnen bereiken. De Tesoro is niet ontworpen als pure speedboot om wedstrijden mee te varen, maar hij heeft wel super krachtige motoren die hem tot een snelheid van 47 knopen kunnen brengen.

Sportboot

Sportboten zijn ontworpen voor plezier en avontuur. Ze zijn vaak kleiner dan speedboten en hebben meer kenmerken die gericht zijn op recreatie, zoals comfortabele zitplaatsen, een zonnedek en faciliteiten om bijvoorbeeld te waterskiën.

Sports cruiser

Sports cruisers zijn boten die zowel snelheid als comfort bieden. Ze hebben krachtige motoren, comfortabele accommodaties en kenmerken die gericht zijn op recreatie. De Tesoro zou gezien kunnen worden als de perfecte sports cruiser met een ruime kajuit, een kombuis en een badkamer.

Day cruiser

Day cruisers zijn boten die zijn ontworpen voor dagtrips op het water. Ze hebben comfortabele accommodaties, kenmerken die gericht zijn op recreatie, en voldoende ruimte. De Tesoro is perfect als day cruiser met een ruime kajuit, kombuis, een badkamer en zitplaatsen voor vele personen.

Cabin cruiser

Cabin cruisers zijn boten die zijn ontworpen voor weekendtrips of langere cruises. Ze hebben ruime accommodaties, een kombuis, een badkamer en voldoende ruimte voor meerdere opvarenden.

Sports boot

Sports boats zijn boten die zijn ontworpen voor watersport. Ze hebben krachtige motoren, een groot open dek en kenmerken die gericht zijn op watersport. Tesoro heeft opbergruimte voor watersportuitrusting voor waterskies of Seabob.

Cabin boten

Cabin boats zijn boten die weliswaar een kajuit hebben, maar niet specifiek zijn ontworpen voor lange afstanden. Ze zijn vaak kleiner dan cabin cruisers en hebben minder accommodatie. De Tesoro kan desondanks gebruikt worden als cabin boat.